Напоследък със сигурност сте разбрали много за Brexit (Britain + exit),

...
Напоследък със сигурност сте разбрали много за Brexit (Britain + exit),
Коментари Харесай

Тереза Мей отвъд Brexit

Напоследък сигурно сте разбрали доста за Brexit (Britain + exit), а за дамата, която изнася целия този развой на плещите си, евентуално знаете само, че се споделя Тереза Мей. Съвсем обикновено е всички да сме толкоз вглъбени в събитие, протичащо се за първи път в историята.

Тереза е втората жена министър-председател на Великобритания след „ Желязната “ Маргарет Тачър. Но се оказа, че с цел да издържи на напрежението, би трябвало да е от стомана. За Brexit не е квалифициран никой, а в основната роля е точно тя – „ Стоманената “ Тереза Мей.

Момичето от Ийстборн, Съсекс, наследява благосклонностите към Консерватирната партия от майка си Зайди, а вярата в Бог – от татко си Хюбърт, който е духовник. Тереза е само дете в фамилията и още от 12-годишна е решена да стане политик.

„ Не мислиш за това от самото начало, само че има отговорности, когато си щерка на духовник. Трябва да се държиш по тъкмо избран метод. “



След като приключва гимназия, се насочва към Оксфорд. Докато е студентка там, Беназир Буто, министър-председател на Пакистан през 90-те, среща Тереза с Филип Мей. Крикетът се оказва тяхна обща пристрастеност и стартират да играят дружно. Именно тогава се опознават и сближават. Така през 1980-а тя заменя моминското си име Брейзиър с това на своя брачен партньор Филип Мей.



Следва тежък интервал за Тереза – татко ѝ умира в злополука няколко месеца по-късно, не след дълго умира и майка ѝ, болна от множествена склероза. Когато е определена за народен представител в Британския парламент, споделя:
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР